Reconocimiento público de las mujeres emprendedoras

Les dones emprenedores i les persones que des de fa molts anys estem ajudant, recolzant i donant suport a les dones emprenedores saludem i felicitem al nou govern i esperem una manera de fer moderna, europea, progressista i avançada. Esperem i desitgem que milers de dones emprenedores siguem reconegudes com un actiu important del nostre país i pel nostre país.
Esperem que després de tants discursos progressistes no vegi en les donesnomés una part “complementaria de la societat” ( en terme sprofessionals). Sabem que som bones secretaries administradores i sobretot cuidadores de la societat en tant que infermeres, mestres, metgesses, servidores socials, etc.

Però ara ja sabem que també som molt bones directores financeres, ministres, banqueres, i sobretot emprenedores i empresàries perquè creem empreses més humanes.

Esperem que el nou govern i en particular el Presidentde Catalunya (de tots i de totes, com ens ha promès)entengui que el mon empresarial no està format només d’ homes.

Les empreses del nostre país estan dirigides en un 40%per dones, les quals dirigeixen les seves empreses i moltes “treballen i dirigeixen” les dels seus marits encara que no siguin les titulars.

Creen llocs de treball. Segons la Unió Europea, cada dona que emprènautomàticament crea dos o tres llocs de treball per altres dones, raó que hauria de ser valorada, si es vol reduirl’ atur femení que es el més alt.
Però aquestes dones emprenedores, a més aixequen les seves famílies i evidentment no tenen temps de dedicar-se a les relacions socials polítiques i empresarials de l’ anomenada i valorada “societat civil”.

Aquestes dones emprenedores son arriscades i han tingut el gran valor de no seguir la tradició de ser “treballadores per compte d’ altri” o “ funcionàries” o “mestresses de casa” is’ han“posat pel seu compte”.

Aquestes dones emprenedores, autònomes, que sense recolzament oficial ni social, ni familiar en molts casos, creen petits negocis dins d’ una economia sostenible, o fins i tot empreses mitjanes que internacionalitzen els seus productes i serveis.

Aquestes dones son la Catalunya del segle XXI, són el futur econòmic del nostre país i són un aire fresc dinàmic progressista i humanista dins del món tancat jeràrquic, endogàmic i masclista dels negocis.

Aquestes dones no estan ni en les patronals de les grans empreses ni enles PYMES ni en les Cambres de Comerç. Aquestes dones estan a les seves empreses i/o a casa seva tenint cura de la seva família mentre als homes es dediquen a l’alta política patronal – relacional – empresarial.

Esperem que el nou govern ens reconegui com una part important de la societat catalana, del creixement de Catalunya, de la modernitat, del futur i del benestar.

No volem figurar, no volem ser “floreros”, no volem ser “quota femenina”, no volem ser les dones de… “ no volem ser manipulades, dirigides ni “favorites”…
Volem ser el que som. Persones dignes i respectades, no només per ser dones, sinó per ser persones emprenedores que malgrat totes les dificultats socials i culturalscreem les nostres empreses , creem riquesa, creem llocs de treball i sense deixar de tenir fills i criar-los .

Però sobretot reivindiquem que el nou govern ens escolti no per figurar ni perquè ens agradi el poder, ni ens agradi sortir a la foto, no. Volem i reivindiquem que se’ns escolti perquè tenim moltes coses a dir, a reivindicar a exposar, a increpar, a dissertar i sobretot a proposar per millorar la nostra societat.
Tenim moltes coses a proposar perquè canviï la societat, la cultura, perquè canviïn les empreses i les administracions, en definitiva perquè canviï el món, doncs no ens agrada com està.

Així com creem empreses diferents, que està a bastament reconegut, també podem proposar petits canvis que poden representar grans canvis en les nostres vides i en les de tots. Perquè les nostres vides és el que realment importa.Però sobretot, a més a més de propostes tenim una cosa molt important: la nostra valuosa col·laboració, energia, implicació, dedicació, idealisme i altruisme.

Les dones emprenedores desitgem un canvi important en les nostres vides, en la societat, en l’ escala de valors. Volem canviar el sistema mil·lenari, familiar, patriarcal que es la base de l’empresa, de la ciutat, de l’ administració,i de la cultura. Així doncs, la nostra paraula clau és: canvi. Per tant, creiem que si realment aquest nou govern és el govern del canvi, tenim moltes coses per fer conjuntament.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *