Primera Edició Premi Dona TIC

La directora de l’Observatori Dona Empresa i Econòmia presideix el jurat de la primera edició del Premi Dona TIC.

El Premi Dona TIC es va lliurar per primera vegada el passat mes de desembre, a a vuit enginyeres. El guardó neix per reconèixer, divulgar i impulsar el paper de les dones en aquest àmbit.

Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector de les TIC a Europa són dones, i d’aquestes, poques estan representades en els llocs de presa de decisions. A més, el dèficit de joves que cursen enginyeries en l’àmbit de les TIC s’agreuja en el cas de les dones, que estan poc representades en els estudis cientifico-tècnics, el que es coneix com STEM (Science, Technology, Engineering and Math).

El Premi Dona TIC vol contribuir a equilibrar aquestes xifres entre homes i dones i pretén divulgar el paper de les dones en els àmbits científico tècnics i fomentant les vocacions de dones per les àreas de les tecnologies de la informació i la comunicació.

El jurat del premis ha estat presidit per la directora de l’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE), Anna Mercadé. L’ODEE col·labora en l’organització d’aquests guardons que han impulsat conjuntament Tertúlia Digital i el Pla idigital de la Generalitat de Catalunya.

Més informació: http://bit.ly/22wQwwp

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.